TelVerde 0 800 110 427 *gratuit în rețelele mobile și Telekom
bg-picture

Unde vrei să ajungi?

Plata călătoriei prin POS în mijlocul de transport

 

 

 

 

 

În colaborare cu Banca Comercială Română (BCR) şi Telekom România, CTP Iaşi îţi pune la dispoziţie o metodă de plată electronică a călătoriei direct în mijlocul de transport.
Te deplasezi cu tramvaiele şi autobuzele noastre atât în zona urbană, cât și în cea metropolitană,două, trei ore sau o zi, plătind cu un card bancar contactless la POS-urile instalate în interior.
Poţi alege unul dintre cele patru tarife disponibile, fără comision sau alte taxe: 3,50 lei pentru un bilet de 120 de minute valabil în zona urbană, 6,00 lei pentru un bilet de 120 de minute valabil în zona metropolitană până la punctele de debarcare din Mun. Iași, 8 lei pentru un bilet de 180 de minute valabil în zona urbană și metropolitană, sau 12,00 lei pentru un abonament valabil 24 de ore în zona urbană.

.

 

 

 

 

CUM ACHIZIŢIONEZI TITLUL DE CĂLĂTORIE DORIT

 

ALEGEREA TARIFULUI

 

• TARIFUL IMPLICIT:

În aşteptarea unei tranzacţii noi, POS-ul este configurat să permită achiziţionarea rapidă a unui bilet valabil 120 de minute în zona urbană, în valoare de 3,50 lei, tarif afişat pe ecranul terminalului.

Apeşi tasta din stânga, de deasupra ecranului, şi astfel confirmi alegerea tarifului implicit.

 

• ALT TARIF:

1. Apeşi tasta din dreapta, de deasupra ecranului, până este afişat tariful dorit.

2. Apeşi tasta din stânga şi astfel confirmi alegerea tarifului.

 

PLATA

  

Apropii cardul bancar contactless de semnul corespunzător de pe terminal.

După aprobarea plății, care durează doar câteva secunde, dispozitivul eliberează un bon pe care sunt imprimate toate datele necesare utilizării acestuia ca titlu de călătorie.

 

 

PLANUL TARIFAR

 

Poţi alege unul dintre următoarele titluri de călătorie:

• TARIF 1: bilet 120 minute zona urbană - valabil 120 de minute din momentul emiterii, doar în Municipiul Iași până la limitele stabilite cu AMTPI: 3,50 lei;

• TARIF 2: abonament 1 zi - valabil 24 de ore din momentul emiterii în zona urbană  12,00 lei.

• TARIF 3: bilet 120 de minute valabil din momentul emiterii în zona metropolitană până la punctele de debarcare din Mun. Iași : 6 lei

• TARIF 4: bilet 180 de minute valabil din momentul emiterii în zona urbană și metropolitană : 8 lei

 

 

Păstrează bonul pe întreaga durată de valabilitate a titlului de călătorie achiziţionat!

 

Instrucțiunile de utilizare sunt afișate în dreptul fiecărui POS din mijloacele de transport.

 

 

CARDURI BANCARE ACCEPTATE ŞI SECURITATE

 

POS-urile acceptă carduri bancare contactless Mastercard, Maestro și VISA de la orice bancă emitentă din țară și din străinătate.

Tranzacţia se derulează în mediu deplin securizat.

 

 

SEMNALAREA DEFECŢIUNILOR

 

În cazul în care nu îți este eliberat biletul de către aparat, îți recomandăm să apelezi TelVerde CTP Iaşi (0800 110 427) pentru a anunța situația apărută; dispecerii au obligația de a înștiința echipele de intervenție ale BCR și Telekom despre o eventuală eroare tehnică, iar acestea o vor remedia.

Dacă ți s-a întâmplat să plătești pentru două sau mai multe bilete consecutiv, în mod eronat, te rugăm să te adresezi băncii emitente a cardului tău, pentru a solicita „refuz la plată“, iar suma de bani îți va fi returnată.