TelVerde 0 800 110 427 *gratuit în rețelele mobile și Telekom
bg-picture

Unde vrei să ajungi?

Evenimente

03.05.2023

FONOTECA DIN TRAMVAI

Compania de Transport Public Iași, alături de Asociația Tramclub, Iași a organizat sâmbătă, 15 ianuarie 2022, a șasea ediție consecutivă a evenimentului „Fonoteca din tramvai”. Evenimentul a marcat „Ziua culturii naționale” și împlinirea a 172 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu. Timp de o zi, în noile tramvaie PESA, călătorii au ascultat sesiuni de recitare și melodii pe versuri de Mihai Eminescu. Tramvaiele au circulat pe traseele 1, 6, 9, 13.

VIDEO Tramclub Iași:

 

ZIUA CULTURII NAȚIONALE, ÎN TRAMVAIUL LITERATURII

Printre situații financiare, analize, facturi, fișe tehnice, grafice și alte documente, cărțile pot fi o importantă evadare a angajaților care vor să-și îmbunătățească randamentul la locul de muncă.

De Ziua Lecturii Naționale, mai mulți salariați ai CTP Iași și-au petrecut pauza citind cartea preferată și au ales un cadru non-conformist – salonul Tramvaiului Educației.

Acesta este cel de-al șaptelea vagon personalizat tematic în cadrul proiectului ”Iași, orașul tramvaielor pictate”, realizat în parteneriat cu Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public Tramclub Iaşi.

Prin această acțiune, CTP Iași a încurajat călătorii să își ofere un moment de lectură și să se bucure de timpul petrecut citind cărți.

 

 

TRAMVAIUL IEI A FOST, PENTRU O ZI, TRAMVAIUL DRAGOBETE

Joi, 24 februarie 2022, „Tramvaiul Iei” a redevinit pentru o zi „Tramvaiul Dragobete”.

Călătorii au fost întâmpinați la urcare de postere ce prezintă legende dedicate lui Dragobete, protector al tinerilor și patron al iubirii în folclorul românesc.

În salon, pe spătarele scaunelor au fost aplicate plicuri în care călătorii au găsit 24 de mesaje de dragoste extrase din literatura română.

„Tramvaiul Dragobete” a circulat în regim normal, pe traseele 1, 13.

Acțiunea a fost realizată de Compania de Transport Public Iasi în parteneriat cu Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public Tramclub Iaşi și Traduceri cu tâlc.

 

 

CURSE FESTIVE CU TRAMVAIUL MĂRȚIȘORULUI

Duminică, 27 februarie 2022, ieșenii au fost invitați să redescopere Tramvaiul Mărțișorului și galeria interioară ce ilustrează istoria sărbătorii, simbol al sosirii primăverii.

Tramvaiul a circulat între orele 12-14 pe traseul Târgu Cucu - Copou, cu oprire în fiecare stație, iar călătorii au fost întâmpinați cu mărțișoare personalizate oferite de compania Tigla Metalica Caretta.

Organizatori: Compania de Transport Public Iasi, în colaborare cu Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public Tramclub Iaşi, cu sprijinul Atelier Spre și Traduceri cu tâlc.

 

 

TRAMVAIUL IEȘEAN LA 124 DE ANI

Marți, 1 martie 2022, s-au împlinit 122 de ani de la intrarea în circulație a primelor tramvaie la Iași și 124 de ani de la înființarea acestui serviciul public prin promulgarea legii 713 de către Regele Carol I.

Duminică, 6 martie, ieșenii au fost invitați să redescopere tramvaiul istoric AEG, care a circulat între orele 12-16 pe traseul Târgu Cucu - Copou, cu oprire în fiecare stație.

Accesul în tramvai a fost făcut pe baza legitimației de călătorie (bilet/ abonament).

Atelier Spre a pregătit pentru călători cărți poștale cu tramvaiul AEG, oferite tuturor la urcare.

La mulți ani tramvaiului ieșean!

 

 

REFUGIAȚII UCRAINENI, SPRIJINIȚI ZILNIC DE CTP IAȘI

CTP Iași a oferit siguranță refugiaților ucraineni încă de la sosirea lor în orașul nostru, oferindu-le în mod continuu transport gratuit cu autobuzele către punctele lor de interes.

În prima săptămână din luna martie 2022, dimineața - în zori, după-amiaza ori seara târziu, cu autobuzele CTP Iași au călătorit peste 6.000 de persoane venite cu trenul de la Chișinău la Gara Socola ori la gara din Cristești.

Cele aproximativ 10 curse efectuate zilnic de către CTP au transportat cetățeni ucrainieni la Gara Iași Nord, Aeroportul Internațional Iași, centre pentru refugiați din municipiu, hoteluri etc.

CTP Iași mulțumește instituției Primăria Municipiului Iași, structurilor ieșene din Ministerul Afacerilor Interne, Romania, Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova, IDEP Moldova și Asociația Patronală a Industriei Turismului din RM - APIT pentru colaborarea foarte eficientă în activitatea comună de sprijin pentru refugiați.

 

8 MARTIE ALĂTURI DE VICTIMELE RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

În 2022, am sărbătorit 8 Martie cu gândul la puternicele și curajoasele femei din Ucraina, care, cu fruntea sus, cu demnitate și multă determinare, și-au putut continua parcă neobosite drumul spre nicăieri, cât mai departe de zona războiului.

Întreg colectivul #CTPIasi și partenerii speciali de la Soft & Grace au oferit, pe parcursul mai multor zile, o masă caldă și foarte gustoasă persoanelor refugiate, aflate în așteptarea unui avion, în Aeroportul Internațional Iași (IAS).

La mulți ani plini de liniște și pace tuturor doamnelor și domnișoarelor!

 

 

JACHETE/VESTE PENTRU CONTROLORII CTP IAȘI

O nouă etapă în modernizarea transportului public ieșean!

După o perioadă de când, în cadrul departamentului în care activează controlorii CTP, sunt derulate în mod continuu acțiuni de reorganizare și eficientizare a activității acestora, o nouă schimbare a fost adoptată recent.

În martie 2022, colegii noștri au fost echipați cu jachete/veste de culoare verde, pentru a le purta în timpul desfășurării activității de control.

Astfel, călătorii îi pot identifica pe aceștia mai ușor și pot coopera cu ei cu mai multă încredere, în orice situație în care este nevoie. Controlorii CTP Iași sunt pregătiți profesional în permanență și își îmbunătățesc activitatea constant.

 

 

ANGAJAȚI AI CTP IAȘI, DONATORI DE SÂNGE

Peste 20 de angajați ai Companiei de Transport Public Iași s-au alăturat acțiunii <Campania națională AZI DONEZI, MÂINE SALVEZI! - Iași 4-15 aprilie 2022>, în perioada 4-15 aprilie 2022, organizată în capitala Moldovei de către Societatea Studentilor Medicinisti Iasi - SSMI.

Unii dintrei cei care s-au prezentat la Centrul Regional De Transfuzie Sanguina Iasi sunt donatori frecvenți, iar alții au ales să facă primul pas chiar în cadrul acestui eveniment. Cu toții au avut, însă, același scop: salvarea vieților pacienților din spitalele ieșene care așteaptă sânge, lichidul vital de care au atât de multă nevoie.

Le mulțumim organizatorilor și tuturor colegilor care au oferit o șansă în plus la viață celor aflați în suferință.

 

 

CURSE SPECIALE CU TRAMVAIUL DE EPOCĂ, ÎN DAR DE PAȘTE

Joi, 21 aprilie, Iepurilă a adus în dar ieșenilor curse speciale cu tramvaiul istoric AEG.

Între orele 12:00-16:00, îndrăgitul tramvai de epocă a circulat pe traseul Târgu Cucu - Copou, cu oprire în fiecare stație.

Acțiunea a fost realizată de Compania de Transport Public Iasi și Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public Tramclub Iaşi.

 

 

CĂLĂTORII MODERNE CU TRAMVAIUL PESA, ÎN NOAPTEA MUZEELOR

Sâmbătă, 14 mai 2022, CTP Iași a pus la dispoziția călătorilor un vagon modern, cu program special, în intervalul orar 18:00 - 01:00, pe itinerariul Târgu-Cucu - Copou.

Astfel, vizitatorii muzeelor au putut folosi transportul public pentru a ajunge la oricare dintre obiectivele deschise publicului în Noaptea Muzeelor, aflate în zona centrală și în Copou. Cu această ocazie, numeroase persoane au călătorit pentru prima dată cu un vagon modern și au apreciat modul în care se dezvoltă serviciile de transport public la Iași.

 

DEPOUL CTP IAȘI, MAGNET PENTRU COPII

Ce înseamnă meseria de vatman și cum se simt călătorii care folosesc în mod regulat tramvaiele?

Acestea au fost întrebările pe care le-au adresat angajaților noștri trei grupe de preșcolari de la Scoala Varlaam Mitropolitul, aflate recent în vizită la Depoul CTP Iași.

Bucuria și încântarea au putut fi ușor observate pe chipul copiilor, în urma experienței inedite pe care le-au oferit-o educatoarele lor și personalul CTP Iași.

Instituția noastră promovează utilizarea transportului public și în rândul celor mici, care ar putea pe viitor să reprezinte o comunitate largă de călători cu tramvaiul și autobuzul, contribuind astfel la reducerea poluării din oraș.

 

 

CURSE GRATUITE PENTRU COPII, DE 1 IUNIE

1 iunie a venit la Iași cu cele mai frumoase călătorii pentru cei mici și experiențe de neuitat.

Compania de Transport Public Iasi a oferit curse gratuite părinților și copiilor acestora care au călătorit către/dinspre Aeroportul Internaţional Iaşi de Ziua Internațională a Copilului pentru un zbor special deasupra României organizat de TAROM.

Cursele speciale au circulat conform următorului program:

- ora 12:30, plecare de la Gară (cu opriri în stațiile Piața Unirii - ora 12:35, și Târgu-Cucu, ora 12:40);

- ora 17:00, plecare de la Aeroportul Internațional Iași (cu opriri în stațiile Târgu-Cucu și Piața Independenței).

 

 

”VINEREA VERDE”, ÎN VIGOARE DIN 3 IUNIE 2022

Programul ”Vinerea Verde” a intrat în vigoare vineri, 3 iunie 2022, acesta reprezentând o inițiativă voluntară de promovare și încurajare a utilizării transportului în comun și a mobilității urbane alternative de către locuitorii din Municipiul Iași. Astfel, în fiecare zi de vineri, până la sfârșitul anului 2022, toate călătoriile cu mijloacele de transport public în zona 1 (pe raza municipiului Iași) au fost fi gratuite.

Principiile programului au fost următoarele:

- Diminuarea utilizării autoturismului privat

- Reducerea poluării și emisiilor de carbon

- Utilizarea prioritară a transportului public în comun

- Creșterea numărului de călători

- Reducerea costurilor pe călător transportat

- Eliminarea blocajelor în trafic și reducerea numărului de accidente.

Potrivit hotărârii aprobate de către Consiliul Local pe 30 mai 2022, cu privire la înființarea Programului ”Vinerea Verde”, perioada de valabilitate a abonamentelor nu a fost prelungită.

 

 

 

TRASEUL DE TRAMVAI 5, REÎNFIINȚAT

Tramvaiele vor reveni pe emblematicul traseu cu numărul 5, iar itinerariul va fi Dacia – Bd. Nicolae Iorga – Țesătura – Baza 3 – Rond Țuțora – retur. Astfel, vagoanele vor înlocui autobuzele pe această rută. Decizia a fost luată de către Primăria Municipiului Iași, la propunerea Companiei de Transport Public Iași, și va intra în vigoare din 6 iunie 2022, odată cu încheierea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de tramvai din zona Piața Ing. Virgil Săhleanu – Rond Țuțora.

De asemenea, și traseele 7, 8 și 29 vor fi modificate, începând cu aceeași dată:

- tramvaiele de pe traseul 7 vor circula prin Podu Roș, având următorul itinerariu: Canta – Târgu-Cucu – Podu Roș – Rond Țuțora – retur;

- tramvaiele de pe traseul 8 vor circula până la capătul de linie din Țuțora, pe itinerariul: Copou – Târgu-Cucu – Tudor Vladimirescu – Rond Țuțora;

- autobuzele de pe traseul 29 vor întoarce la capătul de linie din Țuțora, noul itinerariu fiind: Tomești – Rond Țuțora – retur.

Noile modificări vor fi aplicabile începând de luni, 6 iunie 2022, de la ora 12:00. Pentru o mai ușoară adaptare a călătorilor, concomitent, pe parcursul zilei de 6 iunie 2022, vor circula și autobuze pe traseul 5, iar pe traseul 29 vor circula mijloacele de transport public până în Podu Roș.

 

 

CENTRUL INTERMODAL ȚUȚORA A FOST INAUGURAT ODATĂ CU PUNEREA ÎN FUNCȚIUNE A PRIMELOR TRAMVAIE BOZANKAYA

Dublu eveniment în programul de modernizare a transportului public în Municipiul Iași: luni, 6 iunie 2022, la centrul intermodal din bulevardul Virgil Săhleanu (Zona Industrială) a avut loc atât inaugurarea acestuia, cât și punerea în funcțiune a primelor tramvaie Bozankaya achiziționate de Primăria Municipiului Iași cu fonduri europene. La eveniment au participat primarul Mihai Chirica, reprezentanții Companiei de Transport Public (CTP) și ai constructorilor, precum și ai companiei turcești Bozankaya (Emrah Dal – Vicepreședinte, Yiğit Belin – Director de vânzări, Ulaş Beştepe – Manager de Proiect).

„Tramvaiele Bozankaya vor contribui evident la îmbunătățirea în continuare a transportului public în orașul nostru. De asemenea, finalizarea lucrărilor pe bulevardul Virgil Săhleanu va facilita circulația călătorilor spre și dinspre Zona Industrială și Tomești. Mulțumesc și pe această cale companiei din Turcia pentru modul impecabil în care se derulează contractul de achiziție a acestor tramvaie, precum și constructorilor implicați în modernizarea infrastructurii. Grație fondurilor europene pe care le-am accesat, Primăria asigură locuitorilor orașului un transport public verde, modern, inteligent. Invit toți ieșenii să circule cât mai mult cu tramvaiul și cu celelalte mijloace de transport public și cât mai puțin cu propriul autoturism. Transportul public ieșean este ecologic, ieftin și sigur!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

„Suntem foarte bucuroși să fim parte a acestui proiect, în care am avut suport încă de la început din partea municipalității ieșene. Vreau să mulțumesc domnului primar pentru această susținere. După cum știți, tramvaiele noastre sunt proiectate și construite special pentru Municipiul Iași. Sunt vehicule făcute după ultima tehnologie. E drept, am avut anumite probleme pe durata derulării contractului, dar cu sprijinul municipalității ieșene am reușit să îndeplinim cu bine acest proiect. Sper ca ieșenilor să le placă aceste tramvaie cărora le doresc să ruleze mulți ani pe traseele din oraș”, a spus Emrah Dal, vicepreședintele companiei Bozankaya.

Despre tramvaiele Bozankaya

Cel de-al șaptelea tramvai Bozankaya construit pentru Municipiul Iași a ajuns în Depoul CTP Iași în cursul serii de miercuri, 1 iunie. Primele șase vagoane Bozankaya au fost primite în perioada septembrie 2021 - mai 2022. Celelalte nouă tramvaie vor ajunge la Iași până la sfârșitul acestui an.

Contractul cu compania turcească Bozankaya a fost semnat de primarul Mihai Chirica pe 11 noiembrie 2019.

Licitația pentru achiziția celor 16 tramvaie a fost împărțită în trei loturi, corespunzătoare a trei proiecte cu finanțare europeană care includ și lucrări de modernizare a liniilor de tramvai. Valoarea totală a achiziției celor 16 tramvaie este de 140.964.270 lei, fără TVA (167.747.481,3 lei, cu TVA), adică circa 33,8 milioane de euro. Valoarea totală a celor trei proiecte menționate este 332.579.670,28 lei (aproximativ 67,2 milioane de euro).

Cele 16 tramvaie Bozankaya au o lungime de circa 30 de metri și o capacitate de transport totală de circa 250 de locuri. Tramvaiele au podea joasă și sunt echipate cu instalație de aer condiționat, instalație de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, sistem de numărare a călătorilor, instalație audio - video în interior, anunțuri vocale exterioare în stații, instalație pentru echipamentele de ticketing etc.

Despre centrul intermodal

În cadrul programului cu finanțare europeană de modernizare a liniilor de tramvai din Iași, pe bulevardul Virgil Săhleanu, către localitatea Tomești, a fost construit un punct intermodal, de unde întregul transport public va fi preluat către interiorul orașului.

Lucrările fac parte din proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași”, care are o valoare totală de 114.359.729,95 lei și care presupune reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare a tramvaielor pe trei tronsoane: Podu Roș – intersecție cu bulevardul Primăverii (finalizat), Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță (finalizat) și bulevardul Virgil Săhleanu – intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora. Proiectul a inclus și achiziționarea a cinci tramvaie, parte a lotului de 16 vehicule Bozankaya.

În cadrul proiectului sunt modernizaţi în total 5.720 de metri liniari de cale simplă de rulare, de-a lungul cărora sunt amenajate șapte staţii de tramvai şi staţia intermodală de pe bulevardul Virgil Săhleanu.

Modificări în circulația mijloacelor de transport public

Tramvaiele au revenit pe traseul cu numărul 5, iar itinerariul va fi Dacia – bd. Nicolae Iorga – Țesătura – Baza 3 – Rond Țuțora – retur. Astfel, vagoanele vor înlocui autobuzele pe această rută. Decizia a fost luată de Primăria Municipiului Iași, la propunerea CTP Iași, și a intrat în vigoare de luni, 6 iunie, de la ora 12.00, odată cu încheierea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de tramvai din zona Piața Ing. Virgil Săhleanu – Rond Țuțora.

De asemenea, traseele 7, 8 și 29 vor fi modificate începând cu aceeași dată:

- tramvaiele de pe traseul 7 vor circula prin Podu Roș, având următorul itinerariu: Canta – Târgu Cucu – Podu Roș – Rond Țuțora – retur;

- tramvaiele de pe traseul 8 vor circula până la capătul de linie din Țuțora, pe itinerariul: Copou – Târgu Cucu – Tudor Vladimirescu – Rond Țuțora;

- autobuzele de pe traseul 29 vor întoarce la capătul de linie din Țuțora, noul itinerariu fiind: Tomești – Rond Țuțora – retur.

Pentru o mai ușoară adaptare a călătorilor, concomitent, pe parcursul zilei de 6 iunie, vor circula și autobuze pe traseul 5, iar pe traseul 29 vor circula mijloacele de transport public până în Podu Roș.

 

 

MUZEUL TRANSPORTULUI PUBLIC IAȘI, REDESCHIS DE ZIUA TRANSPORTATORULUI 2022

Noi exponate de mare valoare istorică au fost aduse la Muzeul Transportului Public Iași, Sectorul Autobuze/Troleibuze. Astfel, colecția de vehicule s-a diversificat, iar o parte dintre acestea au fost deja reabilitate.

Cele mai recente noutăți din muzeu pot fi descoperite începând de vineri, 10 iunie 2022, când Compania de Transport Public Iași celebrează Ziua Transportatorului.

Centrul de interes al expoziției este reprezentat de troleibuzul Rocar 212E și de autobuzul Dac 112UDM, două mijloace de transport autohtone, fabricate de Rocar București.

Reabilitarea acestor vehicule constituie un omagiu adus producătorului român de autobuze, troleibuze și furgonete, la două decenii de la încetarea activității. Muzeul Transportului Public Iași are ca obiectiv conservarea și punerea în valoare a reperelor industriei și designului românesc din domeniul transportului public de călători.

Vineri, 10 iunie, începând cu ora 10:30, zeci de copii au fost invitați să descopere colecția muzeului și să vizioneze un spectacol surpriză pus în scenă de către actorii Ateneului Național Iași într-un spațiu inedit – Garajul CTP Iași.

În aceeași zi, la ora 18:00, publicul matur a fost invitat să descopere în detaliu galeria expozițională, precum și vehiculele aflate în colecția exterioară în cadrul unui circuit ghidat, urmat de discuții și sesiuni foto.

Accesul a fost gratuit și a fost realizat dinspre strada Splai Bahlui Mal drept nr. 32 (lângă benzinăria Socar).

Evenimentul a fost organizat de către Compania de Transport Public, în parteneriat cu Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public Tramclub Iaşi și Ateneul Național din Iași.

 

 

ZIUA IEI, ÎN DEPOUL CTP IAȘI

De Ziua Universală a Iei, o parte din echipa CTP Iași s-a bucurat din nou de câteva momente petrecute împreună, de această dată, într-un cadru neconvențional. Mai mulți angajați ai CTP Iași au îmbrăcat câte o ie tradițională și au purtat-o pe parcursul întregii zile de sărbătoare.

 

AUTOBUZUL ELECTRIC ATP BUS, ÎN TESTE PE ȘASE TRASEE DIN IAȘI

Timp de 10 zile, pe străzile din Iași a circulat autobuzul electric ATP BUS - proiectat, dezvoltat și omologat de firma ATP Trucks Automobile din România - care a preluat călători din stații și i-a plimbat în mod gratuit.

Acțiunea face parte din programul companiei românești, prin care mijlocul de transport este prezentat companiilor de transport locale și cetățenilor din mai multe orașe ale țării.

Până acum, autovehiculul a mai fost testat în Oradea, Brăila, Făgăraș, Târgu Mureș, Turda, Cluj-Napoca, Sibiu, Sighișoara, Bistrița, Satu Mare, București și Bacău.

Astăzi, 18 iulie 2022, autobuzul electric a ajuns la Iași, unde a fost prezentat public, în prezența oficialităților locale.

În perioada de teste la Iași, autobuzul ATP BUS va circula pe următoarele trasee:

- 19 iulie 2022: traseul 42;

- 20 iulie 2022: traseul 52;

- 21 iulie 2022: traseul 19;

- 22 iulie 2022: traseul 28;

- 23 iulie 2022: traseul 30;

- 24 iulie 2022: traseul 36;

- 25 iulie 2022: traseul 42;

- 26 iulie 2022: traseul 52;

- 27 iulie 2022: traseul 19;

- 28 iulie 2022: traseul 36.

Autobuzul ATP Bus are un design confortabil și spațios, beneficiind de 83 de locuri și având o lungime de 12,18 metri. Autonomia în oraș este de minim 200 de kilometri și de maxim 360 de kilometri. Prețul estimat este de circa 350.000 de euro.

Furnizorii cu care compania colaborează pentru livrarea componentelor sunt bine cunoscuți pe piață. Printre aceștia se numără: CATL, ZF AG, DANA GK, Prestolite, WABCO, BOSCH/ZF și alții. Aceștia oferă piese precum pachete de baterii, axe, motor electric, care este un motor sincron cu magnet, sistem de frânare, sistem de climatizare și sistem de direcție.

Alte facilități pe care autobuzul electric românesc le oferă sunt o podea joasă și o trapă de acces pentru a veni în ajutorul persoanelor cu dizabilități.

Autobuzul are rețea de WI-FI, disponibilă gratuit, prize USB cu 2 porturi încorporate, regăsite în dreptul fiecărui set de scaune.

 

 

CURSE SPECIALE CU TRAMVAIELE ISTORICE AEG ȘI ITB, DE ZIUA MONDIALĂ FĂRĂ MAȘINĂ

De Ziua Mondială fără Mașini, parte a Săptămânii Europene a Mobilității, CTP Iași a marcat importanța renunțării la autovehiculul personal în oraș și necesitatea folosirii transportului în comun.

În acest context, au fost oferite experiențe memorabile ieșenilor, invitându-i să călătorească cu două dintre vagoanele Muzeului Transportului Public Iași.

Cursele speciale au fost organizate duminică, 25 septembrie 2022, între orele 11 și 18, pe traseul Târgu-Cucu – Copou.

Evenimentul a fost organizat de Compania de Transport Public Iasi și Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public Tramclub Iaşi.

 

 

CTP IAȘI, ÎN MIJLOCUL STUDENȚILOR UAIC, LA ÎNCEPUT DE AN UNIVERSITAR

Compania de Transport Public Iași a luat parte, și în 2022, la evenimentul "Bun venit la UAIC", organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași.

Timp de trei zile, reprezentanții CTP Iași au oferit informații unor sute de studenți cu privire la modul în care este derulată activitatea de transport public în Iași.

 

 

TRAMVAIUL UNIRII, ÎN ”HAINE” DE GALĂ DE 1 DECEMBRIE

Cu ocazia celebrării Zilei Naționale a României, pe 1 decembrie 2022 „Tramvaiul Unirii” a circulat pentru al optulea an consecutiv în straie de sărbătoare. Latura frontală a tramvaiului a fost împodobită cu o ghirlandă din brad, decorată cu o cocardă tricoloră, dăruite de către Asociația Tramclub Iași în semn de omagiu pentru toți cei care au contribuit la realizarea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

„Tramvaiul Unirii” a circulat pe 1 decembrie 2022, în regim normal, între orele 8-16, pe traseul Târgu Cucu-Copou.

 

 

MOȘ CRĂCIUN A VENIT LA IAȘI CU TRAMVAIUL!

 

Pentru al zecelea Crăciun consecutiv, Moș Crăciun a sosit la Iași cu tramvaiul!

Decorat cu atenție și migală de către spiriduși, Tramvaiul lui Moș Crăciun i-a surprins plăcut pe copii datorită cortinei exterioare de luminițe și salonului îmbodobit cu bare „ca de acadea” și fulgi de nea.

Duminică, 18 decembrie, între orele 11:00-13:00, în rondul din Târgu Cucu, Moș Crăciun și spiridușii au urat din nou „Bun găsit!” tuturor ieșenilor și le-au oferit celor mici daruri dulci. Moș Crăciun a ascultat cu atenție poeziile și cântecelele pregătite de către copii și a făcut fotografii cu aceștia.

Toți copiii au primit din partea spiridușelor tichete cu numere pentru marea tombolă. Moșul a oferit 80 de cărți pentru copii, selectate pe trei categorii de vârstă (grădiniță, clase primare și gimnaziu) din partea doamnelor de la Clubul Lions Iași D. La finalul evenimentului a fost organizată o extragere specială pentru CD-ul „Marii clasici cântați de cei mici” și o sesiune de lecții, premii oferite de către Sound Art Studio.

Mulțumim tuturor pentru participare, în pofida temperaturii scăzute de afară și a vântului polar. Mulțumim tuturor voluntarilor și partenerilor pentru buna desfășurare a evenimentului! Moș Crăciun a promis că vine și anul viitor tot cu tramvaiul!

Organizatori: Compania de Transport Public Iasi, Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public Tramclub Iaşi, Casa lui Mos Craciun, BOO Party, Lions D Iași și Cartea pe banca.